Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au organizat ieri, 10 martie a.c., o acțiune pe raza judeţului. Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și a consumului de alcool în rândul conducătorilor de vehicule.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au legitimat 492 de persoane şi au controlat 453 de autovehicule. Totodată, au constatat 5 infracţiuni şi 212 contravenții și au aplicat sancțiuni în valoare de 79.130 de lei, din care 25 de abateri ale pietonilor şi 37 de sancţiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, polițiștii au reținut 15 permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare.

Exemplu: Poliţiştii au depistat un bărbat de 39 ani, din comuna Căiuţi care conducea un autoturism în localitatea Târgu Ocna, sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost transportat la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, urmând ca la finalul cercetărilor să se propună soluţie procedurală prin unitatea de parchet. (sursa: IPJ Bacău)