Poliţiştii din Moineşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a delictelor silvice şi a furturilor din domeniul petrolier.

La data de 10 august a.c., polițiștii rutieri, de ordine publică şi investigaţii criminale din Moineşti, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Arme, Expozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale au acţionat pe raza de competenţă, atât în mediul urban, cât şi rural pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, a respectarii normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi a altor fapte antisociale.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.850 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 821 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni flagrante şi au depistat 4 autori de infracţiuni, din care 3 persoane prinse în flagrant.

 

Exemple:

Poliţiştii au depistat un bărbat de 63 de ani, din comuna Poduri care a încălcat ordinul de protecţie emis împotriva sa de către Judecătoria Moineşti. Poliţiştii l-au reţinut pe bărbatul în cauză pentru o perioadă de 24 de ore şi a fost prezentat unităţii de Parchet care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat în flagrant doi bărbaţi, unul de 54 de ani şi altul de 31 de ani, ambii din comuna Zemeş, în timp ce sustrăgeau produs petrolier cu ajutorul unor dispozitive artizanale, din conductele aparţinând unei societăţi comerciale.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat.

Totodată, poliţiştii au depistat în târgul săptămânal din Asău, un bărbat ce oferea spre vânzare 100 de kg de porumb fără a deţine documente legale de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de 100 kg de porumb a fost ridicată în vederea confiscării.

Sursa: comunicat IPJ Bacău