Poliţiştii din Moineşti au prins în flagrant 5 autori de infracţiuni, au reţinut 4 persoane, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 350.000 de lei şi au confiscat bunuri, în valoare de 14.000 de lei, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

În perioada 26- 27 februarie a.c., poliţiştii au acţionat, atât în mediul urban, cât şi rural pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul silvic, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum şi a ilegalităţilor de orice natură.

În acest sens, poliţiştii din Moineşti au acţionat cu fermitate şi exigenţă în aplicarea prevederilor legale, sancţionându-i pe cei care încalcă legile. Au fost instituite 9 filtre.

Activităţile s-au desfăşurat împreună cu specialişti silvici şi jandarmi.

Cu ocazia executării acțiunilor, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni flagrante, au identificat 8 autori de infracţiuni şi au fost reţinute 4 persoane.

Totodată, au fost verificate 18 obiective economice şi s-au aplicat 95 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 35.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri, în valoare de 14.000 de lei.

În urma acestor acţiuni, au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Reducerea fenomenului infracţional în diferite domenii, îndeosebi silvic, reprezintă priorităţi pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău care continuă desfăşurarea acţiunilor în sistem integrat, în baza planurilor naţionale de acţiune.

Exemple:

Poliţiştii au identificat şi reţinut patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, care, în noaptea de 18/19 februarie a.c. ar fi sustras bunuri din locuinţa unei femei de 42 de ani, din Moineşti.

La data de 27 februarie a.c, poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au depistat şi identificat patru tineri, toţi din localitate, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 18/19 februarie a.c, cei patru bănuiţi ar fi pătruns în locuinţa unei femei de 42 de ani, de unde ar fi sustras bunuri electronice şi electrocasnice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.

Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au recuperat 80 % din prejudiciu. Bănuiţii au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propunere de arestare preventivă.

 

Poliţiştii au depistat în flagrant un tânăr de 24 de ani, din comuna Ghimeş Făget care ar fi tăiat ilegal şi sustras din pădurea Ocolului Silvic, un număr de cinci arbori, esenţă răşinoase.

Materialul lemnos în volum de 5,169 m.c., cu o valoare de 2780 de lei a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Ghimeş Făget.

Cel în cauză este cercetat de poliţişti pentru tăiere ilegală şi furt de arbori.

 

De asemenea, poliţiştii au depistat şi identificat cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 27 de ani, toţi din comuna Ardeoani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii ar fi sustras cinci cabaline şi patru bovine în dauna a cinci persoane, de pe raza comunelor Ardeoani, Bereşti Tazlău şi Măgireşti.

Tot în cadrul acţiunii desfăşurate, a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din Moineşti care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru comiterea unei infracţiuni la regimul rutier.

Cel în cauză era urmărit naţional întrucât se sustrăgea de la executarea pedepsei şi a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău