Joi, 24 august a.c., peste 80 de poliţişti au acţionat pe raza a 46 de comune aflate în competenţa Poliţiei Municipiului Bacău, unde au aplicat 252 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de 73.982 lei.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat joi, 24 august a.c., între orele 07.00-11.00, respectiv 14.00-18.00, pe raza a 46 de comune, pe linia descoperirii şi combaterii comerţului ilicit, a tăierilor ilegale, transportului şi comercializării materialelor lemnoase, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

S-a acţionat pe un număr de 59 drumuri judeţene şi comunale unde au fost instituite un număr de 12 filtre, fiind efectuate verificări în 7 târguri, pieţe şi oboare, precum şi în 64 de unităţi economice. De asemenea, au fost verificate 466 autovehicule, din care 69 înmatriculate în alte state, 98 atelaje hipo, 14 mopede şi 33 biciclişti, fiind legitimate un număr total de 688 persoane. Au fost depistate în flagrant 4 persoane care au comis infracţiuni la regimul rutier, a fost reţinut un permis de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii poliţiştii au aplicat 252 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 73.982 lei, au confiscat un atelaj hipo, cantitatea de 1,25 mc material lemnos lemn de foc şi 1229 kg de legume şi fructe, bunuri în valoare de 1800 lei.

 

 

Exemple:

  1. La data de 24 august a.c., poliţiştii au depistat pe raza comunei Podu Turcului un bărbat de 30 ani, din Galaţi, în timp ce transporta cu o autoutilitară legume fără a avea documente de provenienţă. S-a dispus confiscarea bunurilor iar conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei.
  2. Poliţiştii au depistat în flagrant un bărbat de 33 ani, din comuna Letea Veche, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fără a deţine permis de conducere. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.
  3. Poliţiştii au depistat pe raza localităţii Furnicari, un tânăr de 15 ani faţă de care Judecătoria Bacău a dispus măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la viol. Cel în cauză a fost condus şi depus în Centrul Educativ Târgu Ocna.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău