În perioada 15-17 februarie a.c., poliţiştii oneşteni au acţionat în scopul diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional, în mediul urban şi rural cu efective din cadrul formaţiunilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi economic.

Poliţiştii, împreună cu 3 reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  au acţionat pe raza municipiului Oneşti şi a celor două secţiii de poliţie rurală, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică şi reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora , precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite de orice natură.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni flagrante şi au identificat 8 autori de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 60.485 de lei, din care 70 de contravenţii au fost constatate la regimul rutier, 19 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, iar 30 conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au verificat 138 de autovehicule şi 224 de persoane.

Totodată, au fost verificaţi 59 de agenţi economici şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.250 de lei.

Poliţiştii vor continua organizarea de astfel de acţiuni preventiv- reactive pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Sursa: IPJ Bacău