Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au acţionat joi, 13 decembrie a.c., pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, identificării autorilor în dosarele penale cu autori necunoscuţi, combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prevenirii şi combaterii fenomenului stradal.

S-a acționat cu un număr de 46 de lucrători, din care 41 de poliţişti, fiind instituite un număr de 4 filtre.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni, au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.672 de lei, din care 50 de contravenţii au fost constatate la regimul rutier, fiind reţinute 2 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea au fost confiscate 32,06 mc de material lemnos, 18 pomi de Crăciun şi 124 kg legume şi fructe, în valoare totală de 7.820 de lei.

Poliţiştii vor continua organizarea de astfel de acţiuni preventiv- reactive pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, mai ales în această perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Exemplu:

La data de 13 decembrie a.c., pe raza comunei Poduri, poliţiştii au depistat în flagrant un tânăr de 26 de ani, din localitate, care a tăiat şi sustras un număr de 47 de arbori, de diferite esenţe şi cu diametrul cuprins între 8 şi 16 cm.

Materialul lemnos cu un volum total de 2,819 mc, în valoare de 875,81 de lei a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Moineşti.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere şi furt de arbori.

Sursa: IPJ Bacău