Poliţiştii rutieri băcăuani au desfăşurat o nouă acţiune specifică pe DN2 – E85, supranumit „Drumul morţii”, scopul fiind combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și a verificării transportului rutier de mărfuri și persoane.

DN2, drumul care leagă Capitala de Moldova, supranumit şi „Drumul Morţii” pentru că este extrem de periculos, va fi reconfigurat. Șefii de la Drumuri vor ca mare parte din șosea să aibă în 4 ani trei benzi, două pe un sens, și una pe celălalt. Până atunci însă, polițiștii rutieri desfășoară regulat acțiuni care vizează combaterea cauzelor generatoare de accidente.

„La data de 29 iunie a.c., în intervalul orar 15.00-18.00, în județul Bacău, pe DN2-E85, s-a acţionat pe linia combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi a verificării transportului rutier de mărfuri şi persoane.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, sprijiniți de către un reprezentant R.A.R. și un specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.400 de lei, din care 53 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 17 permise de conducere și a fost constatată o infracțiune”, a declarat inspector Măriuca Amariei. (foto: imagine ilustrativă)