Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor ai DSVSA Bacău desfăşoară în aceste zile o acţiune tematică la nivel județean, pentru verificarea cerintelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică în cadrul cărora se comercializează produse alimentare către consumatorul final, în perioada stării de alertă. 

Au fost verificate 66 de obiective, precum: restaurante, unități de tip fast-food, pizzerii, unități de catering, unități cu livrare la pachet, bistro-uri, etc.

În urma controalelor, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.600  lei și au fost emise 2 avertismente scrise.

“Principalele deficiențe constatate la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în urma controalelor efectuate au fost: raionare necorespunzătoare a produselor alimentare; manipulare și depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare și a ambalajelor, neîntreținerea spațiilor și echipamentelor, spații neigienizate corespunzător.

Controalele realizate sub coordonarea ANSVSA, cu această tematică vor continua pe toată durata stării de alertă”, au declarat reprezentanții DSVSA Bacău. (foto: imagine ilustrativă)