Dosarul crimelor de la Oneşti – cel în care ucigaşul Gheorghe Moroşanu este cercetat pentru uciderea celor doi muncitori pe care i-a luat ostatici, precum şi intervenţia eşuată a poliţiştilor – va fi instrumentat fără partea referitoare la acuzaţiile de neglijenţă în serviciu la adresa şefilor Poliţiei, pentru care s-a constituit o anchetă separată, scrie adevarul.ro.

Tot separat va fi cercetată o posibilă tentativă de omor la adresa criminalului Gheorghe Moroşanu, presupus a fi comisă de către poliţiştii care au pătruns în apartament după ce acesta i-a ucis pe ostatici. Este vizată partea în care Gheorghe Moroşanu a fost împuşcat de poliţişti, după comiterea faptelor. Atunci, criminalul a avut nevoie de spitalizare din cauza mai multor plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen, dar acum acesta este vindecat.

Avocatul Adrian Cuculis, reprezentantul rudelor celor doi muncitori ucişi de Gheorghe Moroşanu, a arătat că s-au finalizat audierile pentru părţile civile în dosarul crimelor din Oneşti.
„Atât familia Pătatu cât şi Istoan, au fost audiate de procuror cu privire la pretenţiile civile şi modul în care au fost anunţate de către poliţişti despre desfăşurarea evenimentelor din apartamentul lui Moroşanu. Tragem concluzia că procurorul a demarat anchetă şi a dispus disjungerea cauzei cu privire la şefii IPJ Bacău urmând să fie făcute cercetări şi cu privire la o posibilă neglijenţă în Serviciu sau chiar abuz în serviciu în legătură cu conducerea din Bucureşti şi lipsa de preocupare a acestora în ceea ce priveşte trimiterea elicopterului. S-a reconfirmat suma de 2.000.000 de euro despăgubiri civile către familia Istoan. P entru familia Pătatu urmează să trimitem, zilele următoare, pretenţiile civile”, arată avocatul Adrian Cuculis.

Fratele unui dintre cei doi muncitori ucişi de Gheorghe Moroşanu în urma intervenţei eşuate a poliţiştilor din Oneşti, cumnata şi nepoţii celui decedat solicită despăgubiri morale, anunţă avocatul Adrian Cuculis. Rudele acestuia vor ca criminalul Gheorghe Moroşanu să răspundă în solidar cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi cu Poliţia Română. (foto: arhivă)