Omul de afaceri Laurențiu Neghină a cerut ieri public demiterea arhitectului-șef al Oneștiului, Dan Răzvan Lixandru, pentru presupuse fapte de abuz (DETALII AICI). Primarul Nicolae Gnatiuc a replicat astăzi, tot pe Facebook, susținând că faptele de abuz la care faceţi referire (n.r. – la care face referire Laurențiu Neghină) sunt soluţionate de organele de justiţie, nu de către instituţia Primăriei Municipiului Onești!”.

Poziția oficială a primarului Nicolae Gnatiuc:

“Stimate domnule Victor Laurenţiu Neghină,

Urmare a cererii dumneavoastră prin care solicitaţi public demararea în regim de urgenţă a demiterii domnului arhitect şef Dan Răzvan Lixandru, vă aduc la cunoștință următoarele:
– Sesizarea, împreună cu documentele anexate, vor fi date spre analiză Comisiei de Disciplină din cadrul Primăriei Oneşti;
– În ceea ce priveşte faptele de abuz la care faceţi referire, ele sunt soluţionate de organele de justiţie, nu de către instituţia Primăriei Municipiului Onești!

Prioritatea mea şi a instituţiei pe care o reprezint este în momentul de faţă grija faţă de cetăţenii municipiului Oneşti, în contextul pandemiei de COVID-19, concomitent cu realizarea celorlalte proiecte.

Şi dacă tot faceţi referire la ,,regim de urgenţă” în soluţionarea solicitării dumneavoastră, ADEVĂRATA urgenţă o constituie în prezent organizarea unor condiţii de maximă siguranţă, în vederea derulării examenelor de evaluare naţională şi a bacalaureatului. Îmi doresc ca aceşti copii şi tineri, care în ultimele luni au fost supuşi unui stres major, să beneficieze de un confort psihic care să-i ajute să facă faţă cu bine exigenței acestor examene.

Închei prin a mă arăta profund impresionat de faptul că atunci când se urmăresc interese personale, unii dintre noi îşi amintesc că unica soluţie de rezolvare este cea legală, indiferent de gradele de rudenie.

Cu respect,
Primar Nicolae Gnatiuc”