Momentul startului în Raliul Moldovei, a șasea etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano și a doua alergată pe macadam în acest sezon, se apropie cu pași repezi.

Membrii Team Adi Răspopa fac ultimele demersuri și pregătiri pentru ca Raliul Moldovei să se desfășoare ca de obicei în cele mai bune condiții atât pentru concurenți cât și pentru fanii ce vor spune prezent la întâlnirea cu spectacolul derapajelor pe macadam.

Raliul Moldovei va avea în acest an 13 probe speciale, împărțite în două zile de concurs sâmbătă/duminică. Vineri programul etapei are prevăzut în prima parte a zilei shakedown-ul la Valea Budului, pentru ca seara concurenții să salute publicul prezent în cadrul Startului festiv ce se va desfășura în Piața Tricolorului din Bacău.

Perioada de înscrieri se va încheia astazi, 1 august, lista completă a concurenților care vor fi prezenți la Bacău urmând să fie publicată, marți, 2 august la ora 20:00.

Cu bucurie facem mențiunea că la Raliul Moldovei în acest an publicul va putea urmări și evoluțiile a șase concurenți din străinătate, 4 din Turcia și câte unul din Italia respectiv Bulgaria, doi dintre aceștia aliniindu-se la start cu automobile Rally 2/R5.

Raliul Moldovei 2022 / Program:

Vineri / 5 august:

13:30-18:30 / Shakedown / Valea Budului

21:00 – Start festiv / Piața Tricolorului – Bacău

Sâmbătă / 6 august:

9:58 – PS 1 / Zemeș 1

10:51 – PS 2 / Moinești 1

11:24 – PS 3 / Vermești 1

13:07 – PS 4 / Zemeș 2

14:00 – PS 5 / Moinești 2

14:33 – PS 6 / Vermești 2

16:16 – PS 7 / Zemeș 3

Duminică / 7 august:

9:48 – PS 8 / Trebeș 1

10:36 – PS 9 / Hemeiuș 1

12:49 – PS 10 / Trebeș 2

13:37 – PS 11 / Hemeiuș 2

15:35 – PS 12 / Trebeș 3 (Power Stage)

17:23 – PS 13 / Speed Park Bacău

17:48 – Sosire / Piața Tricolorului – Bacău

20:30 – Festivitatea de premiere / Piața Tricolorului – Bacău

Organizator: Rally Spirit / Team Adi Răspopa

Parteneri principali: Consiliul Județean Bacău, DEDEMAN, Primăria Moinești

Parteneri: Evergent Investments, Helios, Primăria Bacău, Hotel Dumbrava.

Partener media: Rock FM

Pentru buna informare a publicului care va dori să urmărească evoluțiile concurenților la Raliul Moldovei 2022 facem următoarele precizări:

Accesul cu autovehicule pentru spectatori pe probele speciale se restricționează cu o oră și jumătate înaintea startului fiecăreia dintre acestea. În paranteză, în dreptul fiecărei probe speciale regăsiți orele limită până la care puteți intre pe traseu cu autovehiculele.

Recomandarea nostră este să faceți acest lucru cât mai din timp, pentru a vă putea găsi un loc de vizionare optim și un loc de parcare corespunzător și sigur.

Vă atragem atenția că parcarea necorespunzătoare a autovehiculelor, în poziții sau zone considerate nesigure de către oficialii raliului, va duce automat la anularea probei speciale din motive de siguranță.

Suntem convinși că nu doriți să afectați în nici un fel lupta sportivă și evident că nu doriți să fiți privați de posibilitatea de a urmări spectacolul oferit de concurenți.

Pentru cei care vor dori să interacționeze cu concurenții mai îndeaproape există mai multe oportunițăți.

Astfel, vineri, 5 august înaintea startului festiv din Piața Tricolorului din Bacău, sâmbătă, 6 august în parcul de service din Moinești (str. Tudor Vladimirescu) și duminică, 7 august în parcul de service din Bacău (Business and Exhibition Center/ Calea Dr. Alexandru Șafran Nr. 145) respectiv cu ocazia Festivității de premiere din Piața Tricolorului. (foto: facebook.com/Raliul Moldovei)