După Carom Onești, și RAFO și-ar putea găsi un nou proprietar în perioada următoare, condiția fiind ca măcar unul dintre potențialii investitori interesați de rafinărie să ajungă la o înțelegere cu administratorul special al companiei de la Onești – Casa de Insolvență Transilvania (CITR).

“Potrivit declaraţiilor Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul special al companiei, Rafo Oneşti va fi vândută prin negociere directă. Termenul pentru depunerea documentaţiei este de 15 aprilie, iar preţul de pornire de 44,625 milioane de dolari. Majoritatea investitorilor interesaţi sunt externi, conform declaraţiilor companiei. Aceasta a alăturat documentaţiei prezentate investitorilor potenţiali şi raportul Conpet, distribuitorul tradiţional al produselor Rafo Oneşti, care arată necesarul investiţiilor în timp şi bani pentru repornirea instalaţiilor. Din acest motiv, Tribunalul Bacău a amânat pentru 16 mai data deciziei de intrare (sau nu) în faliment a rafinăriei”, scrie economica.net.

În ce condiții s-ar putea relua activitatea la RAFO, în cazul fericit în care rafinăria de la Onești și-ar găsi în cele din urmă un cumpărător serios?

“Reluarea transportului pe conductă (n.r. – conducta de alimentare cu țiței) se poate face dacă se îndeplinesc următoarele condiţii: derularea unui program de lucrări de reparaţii a conductei de 20″ Bărăganu – Mărtineşti -Oneşti, care va dura aproximativ 1- 2 ani; asigurarea de către viitorul investitor a stocului de operare al conductei 20, Bărăganu Rafo Oneşti, de circa 42.000 tone ţiţei”, se arată într-un raport întocmit de Conpet, după cum mai menționează sursa citată.