După parcurgerea etapelor legii insolvenței 85/2014 și inițierea planului de reorganizare aprobat de către Tribunalul Bacău, RAFO Onești este la un pas de momentul primei licitații de valorificarea activelor, respectiv 13.04.2018, ora 14.00.

Pe parcursul perioadei de insolvență, respectiv observație, RAFO Onești a fost vizitată de diverse delegații din Iran, Irak, Italia, Luxemburg, Rusia, Georgia, Elveția, Ucraina, Austalia, America, Turcia și alte state, delegații care au rămas surprinse că RAFO există cu toate unitățile bine conservate și, în opinia lor, după mici teste de audituri tehnice, au constatat faptul că unitatea poate constitui un centru pentru dezvoltarea unor afaceri în domeniul prelucrării țițeiului și petrochimiei, precizând că vor veni cu oferte pentru licitație”, se arată într-o comunicare semnată de Ion Marian, reprezentantul legal al salariaților rafinăriei din Onești.

Pentru participarea la licitație este obligatorie achiziționarea caietului de sarcini și achitarea garanției de participare, respectiv două milioane de dolari, condiție care expiră joi 12.04.2018, ora 18.00.

Administratorul judiciar al RAFO, administrația rafinăriei, actualii și foștii salariați, în mod categoric așteaptă cu mare interes acest moment, care sperăm că va fi finalizat la prima licitație”, se mai arată în respectivul document.

În condițiile în care nu va exista nicio ofertă, va fi un nou anunț de vânzare a activelor RAFO, la un termen scurt de 15 zile și la un preț de pornire de 85% din valoarea inițială a activelor.

RAFO Onești a fost scoasă la vânzare de administratorul judiciar al societății la prețul de 59,5 milioane de dolari plus TVA (70,8 milioane de dolari în total).