Raed Arafat a anunţat că în aceste zile urmează să fie aprobate restricții suplimentare, inclusiv o carantină prelungită pe timp de noapte, despre care spune că poate reduce contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului Sars-Cov-2, scrie observatornews.ro.

Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, a spus Raed Arafat în cadrul unei emisiuni TV, întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte.

Șeful DSU susține că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.

„Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse. Să te duci în oraș, să te plimbi departe de casă după o anunnmită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuție la nivelul Comitetului tehnico-științific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, a precizat secretarul de stat în MAI.