Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, legea care interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice, relatează observator.tv.

Proiectul de lege urmează să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgat. Legea care interzice radarele ascunse şi neinscripţionate a fost modificată în urma unei decizii a Curţii Constituţionale a României (CCR) care a declarat mai multe articole ca fiind neconstituţionale.

“Se interzice amplasarea aparatelor radar care nu sunt staţionate în locuri vizibile, ceea ce înseamnă că radarele nu mai pot fi ascunse în curbe sau tufişuri, după diferite obstacole. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri.

Legea pune bazele pe preventie, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă că şoferul încetineşte şi devine prudent. Statisticile demonstrează ca acolo unde au fost montate machete ale maşinilor de poliţie, numărul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simtitor”, se arată într-un comunicat emis de deputatul liberal Florin Roman, iniţiatorul proiectului de lege, conform sursei citate.