Echipajul Vali Porcișteanu / Dan Dobre a câștigat detașat Raliul Moldovei Bacău 2019, după un parcurs excepțional. Revenit în circuit după mai mult timp, pilotul oneștean Adi Răspopa, secundat de copilotul Cosmin Diacu, a terminat întrecerea pe locul secund, locul 3 la Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman revenindu-i lui Dan Gârtofan.

Prima zi a Raliului Moldovei Bacău 2019 a purtat numele echipajului Vali PORCIȘTEANU/ Dan DOBRE, care a câștigat toate cele patru probe ale zilei. Cu un ecart confortabil, echipajul argeșean a continuat să domine și ziua secundă a competiției moldave, reușind să câștige 5 probe din totalul celor 9 probe speciale ale zilei.

Cu această victorie, Vali Porcișteanu trece la șefia clasamentului general provizoriu al Campionatului Național de Raliuri, detronându-l, pentru moment, pe campionul en-titre Simone TEMPESTINI, absent de la această etapă (a fost prezent doar în calitate de spectator).

A fost un raliu greu. Probele din prima zi din jurul orașului Moinesti au fost plăcute din punct de vedere al pilotajului, eu personal m-am simțit mult mai bine decât pe cele de lângă Bacău. Chiar dacă pe acestea le știu încă din 2011 când am și câștigat aici titlul de campion, probele din ziua a doua au câteva secțiuni foarte rapide care nu mi se potrivesc foarte bine. Mă bucur că nu a plouat și am avut un raliu de macadam pe uscat, pentru că am putut să creștem ritmul. Mai avem de lucrat, dar a fost mult mai bine decât la Arad, încă nu am ajuns la maxim, dar oricum se simte un progres și asta contează cel mai mult. În ziua secundă, datorită avansului, nu am vrut să riscăm prea mult, dar nici să încetinim ritmul doar ca să parcurgem probe la plimbare că nu ne ajuta la nimic, dar nici să pierdem victoria nu voiam. Pe viitor, sper să ținem ritmul cât mai aproape de Simone Tempestini, pentru că el este etalonul și ne ajută să tragem și noi tare, să încercăm să ne apropiem de el și, de ce nu, să îl și depășim”, a declarat Vali PORCISTEANU.

Locul secund al Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile și l-au disputat Adrian RĂSPOPA și Dan GÂRTOFAN, aceștia duelându-se pe tot parcursul zilei, ținând suspansul până la finalul raliului.

De altfel, Adi RĂSPOPA a și menționat în conferința de presă de joi că absența lui Simone TEMPESTINI a reaprins scânteia duelurilor la vârful clasamentului. În final, echipajul Adrian RĂSPOPA/ Cosmin DIACU a reușit să își adjudece locul doi, fiind urmat de echipajul Dan GÂRTOFAN/ Tudor MÂRZA, care încheie astfel podiumul de premiere.

Un rezultat complet neașteptat. Dacă joi am luat prima oară contact cu mașina și am făcut teste unde ne-am simtit foarte bine, dar nu aveam niciun reper, la shakedown ne-am dat seama unde suntem și am fost destul de încrezători. Am făcut o cursă inteligentă zic eu, pentru că unde am știut că îmi pot crea un avantaj am făcut-o, unde am vrut sa temporizez, la fel, am realizat acest lucru, motiv pentru care consider că este mai mult decât un rezultat bun, aș zice un rezultat spectaculos pentru noi după un an și jumătate de pauză, la primul nostru contact cu o mașina de configurație R5 pe macadam alături de Cosmin. Formidabil!”  a declarat Adrian RĂSPOPA, revenit în Campionatul Național de Raliuri cu ocazia etapei pe care a și organizat-o.