La data de 28 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au efectuat o percheziţie la domiciliul unei persoane bănuite de proxenetism. Un bărbat a fost reţinut de poliţişti.

În dimineaţa zilei de 28 septembrie a.c., Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române precum şi al Serviciului Grupări Infracţionale din cadrul Poliţiei Capitalei, au efectuat o percheziţie la domiciuliul unui bărbat bănuit de proxenetism. Poliţiştii au descins într-o locaţie din Bucureşti.

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna mai a.c., persoana bănuită ar fi determinat o tânără să practice prostituţia, identificând clienţi prin intermediul unor anunţuri online.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate au fost identificaţi tânăra şi bărbatul bănuit de proxenetism. Totodată, de la domiciliul vizat de percheziţie, poliţiştii au ridicat trei telefoane mobile utilizate de aceştia.

Bărbatul în cauză a fost audiat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

În urma prezentării acestuia instanţei de judecată, s-a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile, cercetările efectuându-se sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Sursa: IPJ Bacău