UPDATE – 10.38: „Ce măsuri va lua administrația publică în lipsa apei față de focarele de infecție care sunt astăzi în școlile din Onești?”, a întrebat un protestatar. Ce au mai spus manifestanții: „Stați la Bacău până se rezolvă! Să nu veniți acasă de la CRAB dacă nu updaterezolvați nimic!”; „Domnu’ primar, ce ați făcut astăzi trebuia să faceți imediat după alegeri!”; „Domnu’ primar, dacă vă acordăm 20 de minute ca să redactați acel document, puteți să ne faceți promisiuni că ni se va da drumul la apă?”. Primarul a replicat că va pleca la Bacău pentru semnarea contractului dintre CRAB și SC DPP SA, imediat ce se va aproba de către consilieri proiectul privind transferul administrării rețelelor de la SC Apă Canal SA la SC DPP SA.

În acest timp, pe holul primăriei încă 150 de protestatari așteaptă să li se spună concret în cât timp se va relua furnizarea apei în Onești, în regim continuu. Primarul i-a invitat să meargă cu el la Bacău pe câțiva reprezentanți ai protestatarilor și pe consilierii locali.

Ședința Consiliului Local Onești, în cadrul căreia ar trebui să se aprobe și proiectul de hotărâre privind transferul rețelelor de apă și canalizare din administrarea SC Apă Canal SA în administrarea SC DPP SA a fost perturbată grav de protestatarii din criza apei.

sedinta-2sedinta-3sedinta-4Nici primarul Nicolae Gnatiuc, nici președintele de ședință, fostul primar interimar Alexandru Cristea, și cu atât mai puțin Cornel Fântănă, administratorul-unic al SC Apă Canal SA, care se afla în sală, nu au mai fost ascultați de manifestanți. “Vrem apă, vrem apă!!! Huoooo!!! Hoților!!!”, au strigat oamenii nemulțumiți, care au cerut demisia in-corpore aleșilor locali și a edilului-șef.

În momentul în care a încercat să intervină – “Vreau să vă spun că nu sunt indiferent față de situația dumneavoastră și aș vrea să vă zic câteva lucruri”, fostul primar al orașului, Emil Lemnaru, a primit din partea mulțimii nemulțumite un potop de fluierături și huiduieli.

Rămâneți pe www.unupetrotus.ro pentru a fi la curent cu toate evenimentele în criza apei.