Gravele accidente de circulație care s-au produs de-a lungul timpului pe DN2 – E85, au transformat tronsonul ce leagă Muntenia de Moldova într-un adevărat drum al morții.Prefectul judeţului Bacău, Lucian Bogdănel, solicită instalarea de separatoare de sens pe DN2 – E85, ca soluţie pentru prevenirea accidentelor rutiere.

„După doi ani în care infrastructura rutieră majoră (drumuri naționale) din județul Bacău a fost tratată la „..şi altele” de către o conducere a DRPD Iaşi cel puțin rău-voitoare, noul director, dl. Ovidiu Mugurel Laicu, şi-a propus să realizeze ceea ce „foştii” n-au vrut sau n-au fost în stare să facă. Am jalonat, astăzi, cu dl. Laicu câteva dintre „punctele negre” de pe E85, îndeosebi pe sectorul Orbeni – Răcăciuni – Cleja, unde ultimii doi ani au consemnat cele mai terifiante accidente rutiere, soldate cu victime omeneşti care poate n-ar fi pierit dacă drumul ar fi avut prevăzute SEPARATOARE DE SENS.

Am avansat propunerea către noua conducere a Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri ca în cel mai scurt timp posibil să elaboreze o soluție de dispunere de separatoare de sens în zonele cele mai problematice din perspectiva numărului de accidente, aşa cum apar ele consemnate în evidențele IPJ Bacău. Soluția propusă va avea avizul & girul Poliției Rutiere, precum şi al instituțiilor de resort.

Separatoarele de sens nu doar că pot salva vieți, dar se impun cu urgență în condițiile în care traficul rutier pe E85 (DN2) a crescut exponențial odată cu războiul din Ucraina, riscurile la adresa participanților multiplicându-se pe măsura traficului greu în creştere provenit din statul vecin.

Am încredere că delăsarea ultimilor doi ani, când DRDP Iaşi a încăput pe mâna unor nepricepuți, va fi combătută cu fermitate de directorul Ovidiu Mugurel Laicu, iar timpul prețios irosit va fi recuperat astfel încât să evităm alte pierderi de vieți omeneşti în urma posibilelor accidente/incidente rutiere de pe acest drum a cărui faimă negativă a depăşit de mult hotarele regiunii noastre”, a declarat prefectul Lucian Bogdănel. (foto: facebook.com/Lucian Bogdănel)