Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău au luat primele măsuri în cazul deșeurilor medicale abandonate pe un câmp din apropierea municipiului Onești, descoperite de reporterii UNU PE TROTUȘ.

La două luni de când reporterii UNU PE TROTUȘ au făcut această descoperire și după ce inspectorii de la DSP Bacău au fost informați cu privire la acest lucru, aceștia s-au deplasat la fața locului și au făcut verificări. Deșeurile medicale despre care UNU PE TROTUȘ a scris AICI dispăruseră, însă, chiar și în aceste condiții, inspectorii DSP au dispus ecologizarea terenului aflat în proprietatea Termoelectrica SA.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU TERENUL PLIN CU DEȘEURI MEDICALE.

“Din verificările efectuate în prezența reprezentanților UAT Onești (n.r. – Unității Administrativ-Teritoriale Onești), terenul la care faceți referire aparține SC Termoelectrica SA Onești. La ora și data controlului s-au găsit depozitate doar deșeuri rezultate din activitatea de construcții și deșeuri menajere. UAT Onești și-a asumat responsabilitatea de a informa proprietarul terenului pentru ecologizarea zonei, se arată în răspunsul celor de la DSP, adresat ziarului nostru.