Compania care a cumpărat RAFO are ca obiectiv dezvoltarea la Onești a unui centru logistic, cel mai mare din Moldova, după cum susțin reprezentanții Roserv Oil. Asta ar însemna, în primă fază, crearea a peste 200 de locuri de muncă, pentru ca pe viitor numărul angajaților în cadrul acestui proiect să depășească 600.

Potrivit zf.ro, compania Roserv Oil urmează să demareze în perioada imediat următoare un proces de evaluare a instalaţiilor existente pe platforma RAFO Oneşti şi vrea să atragă parteneri din rândul societăţilor specializate în producţia de materii prime pentru a pune în funcţiune mai multe instalaţii disponibile pe platformă.

Vestea cu adevărat bună pentru oneșteni este că în perioada următoare ar urma să fie create și mai multe locuri de muncă pe platforma de la Borzești.

În prima fază a proiectului, care implică activele tranzacţionate, platforma ar putea genera peste 200 de locuri de muncă, iar pe termen lung cel puţin 600 de locuri de muncă, menționează sursa citată.

Activitatea Roserv Oil, societate nou-înfiinţată în cadrul Grampet, se concentrază pe segmentul de terminale logistice atât pe partea de containere, cât şi pe depozite pentru produse petroliere.

Compania Roserv Oil, parte a grupului feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a achiziţionat cu 6 mil. dolari plus TVA platforma industrială a rafinăriei RAFO Oneşti, în cadrul unei licitaţii coordonată de CITR, principalul jucător al pieţei de insolvenţă din România. (foto: imagine ilustrativă)