În următoarele zile, dealerii auto se pot înscrie în programul Rabla. De la jumătatea lunii, ministerul Mediului vrea să deschidă oficial programul și pentru clienți. 60.000 de vouchere vor fi împărțite anul acesta prin programele Rabla clasic și Rabla plus, informează observator.tv.

Pentru o maşină electrică cumpărată prin programul Rabla Plus, statul oferă un bonus de 45 de mii de lei, echivalentul a 10 mii de euro. Valoarea voucherului clasic rămâne la 6.500 de lei şi poate fi cumulată în funcţie de motorizare cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 de lei. Prin acest program statul speră să crească la 60 de mii numărul rablelor eliminate din trafic.

Pe lângă acei 6.500 de lei pe care un cetăţean îi primeşte atunci când casează o maşină mai veche de 10 ani, unii dealeri dublează acest beneficiu. Alţi dealeri oferă pachete gratuite pe perioada garanţiei”, a declarat Adrian Mitrea, analist piață auto, pentru sursa citată.

Anul acesta, Programul Rabla a fost extins și la motociclete. Pentru una cu propulsie electrică, reducerea este de 3.000 de lei.