Coronavirusul readuce la TVR 2 emisiunea “Teleșcoala” după 40 de ani. Emisiunea “Teleșcoala” se întoarce într-o formă pe care postul public o prezintă drept “adaptată noilor generații de elevi și cu metode optime de predare”.

Potrivit Mediafax, emisiunea “Teleșcoala” va debuta la TVR 2 luni, 16 martie, iar lecțiile se vor ține până în iunie, în preajma susținerii examenelor școlare.

În contextul în care instituțiile de învățământ din România au fost închise în urma crizei declanșate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română respectă misiunea sa publică și oferă elevilor aflați în pragul examenelor de Capacitate și Bacalaureat posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învățământ la care vor susține examene prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri, la TVR 2: Teleșcoala”, se arată într-un comunicat al TVR.

Orarul emisiunii pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a:

Emisiunea “Teleșcoala” a debutat în grila de programe a TVR la începutul anilor 70 și a fost urmărită de elevi timp de un deceniu, când programul TV a fost scurtat. (foto mare: imagine ilustrativă)