În perioada 10-12 nov. 2021, o echipă de profesori, reprezentând Liceul Tehnologic Tg. Ocna, a fost prezentă la cea de-a cincea ediţie a Salonului Inovării și Cercetării UGAL INVENT.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați şi Black Sea Universities Network, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR), Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Naţional de Inventică Iaşi, Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) şi Forumul Inventatorilor Români (FIR).

Cele trei cadre didactice de la Liceul Tehnologic Târgu Ocna – prof. Vartolomei Nicoleta, prof. Tănasă Simina şi prof. Fenea Lenuţa – în colaborare cu prof. Moroi Alina, de la Universitatea “ Vasile Alecsandri” Bacău, au elaborat lucrarea ştiinţifică intitulată Evaluarea proprietăților fizico-chimice ale făinii de grâu cu adaos de pudră de ghimbir.

Aceasta se concentrează pe semnalarea importanţei alimentaţiei sănătoase şi echilibrate ca punct de pornire în atingererea dezideratului societăţii moderne-armonia fizică şi psihică. Elementul central al lucrării, ghimbirul ( mai exact, pudra de ghimbir), a constituit materialul de studiu, cercetarea axându-se pe felul în care acesta modifică proprietăţile făinei de grâu astfel încât produsele obţinute să fie unele de calitate, cu beneficii semnificative asupra sănătăţii.

Membrii juriului Salonului Inovării și Cercetării UGAL INVENT au apreciat originalitatea şi ineditul lucrării acordându-i medalia de argint.

“Felicităm cadrele didactice participate pentru această reală performanţă şi aplaudăm demersul dumnealor, acela de a duce numele Liceului Tehnologic pe cele mai înalte culmi ale recunoaşterii!”, a transmis conducerea liceului. (foto: imagine ilustrativă)