În luna martie, fabrica de la Paşcani, singura din România care produce drojdie de panificaţie, a produs şi livrat magazinelor şi unităţilor de panificaţie din întreaga ţară cantităţi record de drojdie proaspătă şi uscată, notează zf.ro.

Pentru consumatorul casnic, comenzile au fost de 3 ori mai mari faţă de luna precedentă sau faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor furnizate de companie.

“Fabrica noastră produce, în acest moment, drojdie proaspătă la capacitate maximă. (…) Avem stocuri suficiente de materii prime pentru a continua activitatea fabricii pe o perioadă lungă de timp şi subliniem acest lucru. Problema cu disponibilitatea produselor la raft, semnalată adesea, este legată de o reducere a cantităţilor de produse similare din import care erau înainte disponibile pe piaţa din România dar şi de achiziţiile exagerate ale unor consumatori”, a precizat Cristina Hanganu, directorul de vânzări Pakmaya România, pentru sursa citată.

În privința prețului drojdiei la raft, oficialul Pakmaya susține că “preţurile noastre nu au suferit majorări în această perioadă şi ne vom strădui să menţinem această situaţie cât mai mult posibil. Scumpirile care pot fi observate în anumite magazine sunt strict rezultatul acţiunilor speculative ale unor comercianţi.” (foto: imagine ilustrativă)