Polițiștii de investigare a criminalității economice, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău au acționat pe raza municipiului pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit cu ocazia producerii şi comercializării produselor de mobilier.

Au fost efectuate verificări la 14 societăţi comerciale.

În urma activităților desfășurate la data de 19 aprilie a.c., polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 90.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 15.980 lei numerar, reprezentând contravaloare piese de mobilier pentru care nu existau documente legale de provenienţă sau a căror vânzare nu a fost evidenţiată în casa de marcat electronică.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, desfășurându-se activități de monitorizare a operatorilor economici sancționați.

Exemplu:

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Bacău s-a constatat faptul că aceasta avea expuse în vederea comercializării mai multe piese de mobilier fără documente de provenienţă.

În cauză s-a dispus confiscarea contravalorii mobilierului pentru care nu se deţineau documente de provenienţă în cuantum de 14. 980 lei, fiind aplicată şi o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 1 lit. e din L 12/1990 rep.

Sursa: IPJ Bacău; Foto: Arhivă