Oliver-Felix Bănilă, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, a fost numit, azi, în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Decretul de numire a fost semnat de președintele Klaus Iohannis, Felix Bănilă urmând să ocupe funcția de procuror-șef al DIICOT în următorii trei ani.

Felix Bănilă a fost propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, în condițiile în care lui Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, i-a expirat mandatul.

Procurorul Felix Bănilă a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Are un master în ştiinţe penale.

Felix Bănilă a participat la zeci de programe de formare profesională în domeniul criminalisticii, a falsificării de monedă şi carduri, a fraudelor din fonduri UE, dar şi a faptelor de corupţie. Şi-a început cariera la vârsta de 24 de ani, la Parchetul Judecătoriei Moineşti, unde a lucrat timp de 12 ani. Până în 2010 a fost procuror delegat la Tribunalul Bacău iar din 2011, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.