Asociația Pro Infrastructura a fost pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, construit de UMB, compania lui Dorinel Umbrărescu. Din filmările realizate de Pro Infrastructura se arată că acest șantier este lăsat de izbeliște, oamenii fiind relocați pe alte șantiere, scrie stiripesurse.ro.

Problema ar fi că Umbrărescu a luat prea multe contracte și compania nu are suficienți angajați pentru a finaliza toate lucrările.

”UMB, șantier pustiu pe DEx12. Ieri am filmat toți cei aproape 32 de kilometri ai Drumului Expres DEx12 Craiova-Pitești între nodul cu Autostrada A1 și Colonești.

Ne așteptam ca mobilizarea să fie slabă, dar nici chiar așa: nu am găsit nici măcar un utilaj sau un singur muncitor al antreprenorului general, UMB! Am rămas surprinși să vedem că în teren erau doar câțiva angajați ai subcontractorilor care meștereau la relocările de utilități.

Nu, cei de la UMB nu sunt în săptămâna liberă, aceasta tocmai a trecut și acum sunt în teren, dar pe alte șantiere. Nu, nu i-am prins în pauza de masă. Priviți imaginile și spuneți-ne voi dacă vedeți un utilaj sau un muncitor al UMB pe aliniament sau măcar în organizarea de șantier.

Motivul este simplu și evident pentru oricine poate sta strâmb și gândi drept: așa cum tot explicăm public de un an de zile, capacitatea UMB este mult, mult sub ceea ce este necesar ca să poată duce în ritmul obișnuit toți cei 388 kilometri de autostradă și drum expres pe care-i are momentan în portofoliu la execuție (…)”, arată Asociaţia Pro Infrastructura. (foto: Asociația Pro Infrastructura)