Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a luat decizia de a reduce presiunea apei în municipiul Bacău pe timpul nopții, pentru a putea asigura necesarul de apă la nivelul întregii localități pe timpul zilei.

“Având în vedere temperaturile ridicate din ultima perioada și creșterea deosebită a consumului de apă potabilă, Compania Regională de Apă face apel la populația Municipiului Bacău să utilizeze apa potabilă doar în scop menajer și pentru necesitățile igienico-sanitare. Se interzice utilizarea acesteia pentru udarea culturilor și spațiilor verzi.

În scopul asigurării corespunzătoare a programului de furnizare a apei potabile pentru toți abonații din Municipiul Bacău, CRAB este nevoită să reducă presiunea de furnizare pe timpul nopții (între orele 23.00 și 5.00), pentru acumularea stocurilor necesare”, se arată într-un comunicat de presă al CRAB.

Această situație era des întâlnită și la Onești sau chiar mai rău, apa fiind furnizată cu program chiar și pe timpul zilei, până când serviciul de alimentare cu apă și canalizare a fost preluat de RAJA Constanța, cel mai mare operator public regional din România în domeniul alimentării cu apă potabilă și al epurării apelor uzate.