La data de 29 august a.c, în jurul orei 22.30, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au fost sesizați de către un bărbat, de 43 de ani, din comuna Corbasca, despre faptul că, în fondul cinegetic din localitate, două persoane ar desfășura activități de braconaj.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, mai mulți bărbați cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, în timp ce se aflau la o partidă legală de vânătoare ar fi identificat în fondul cinegetic Corbasca alți doi bărbați de 36, respectiv 62 de ani, ambii din comuna Tătărăști care desfășurau activități de braconaj.

Bărbatul de 36 de ani avea asupra sa o armă de vânătoare, deţinută ilegal, cu care ar fi efectuat un foc de armă în fondul cinegetic.

Totodată, la controlul armei, polițiștii au constatat că, aceasta era încărcată, având introdus pe ţeavă un cartuş confecţionat artizanal.

Arma și muniția aferentă au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.

De asemenea, autoturismul utilizat de bănuit a fost indisponibilizat de polițiști.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)