Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor ajunge în câteva zile la Onești, în cadrul unei serii de ceremonii organizate cu ocazia centenarului acțiunilor militare din timpul Primului Război Mondial, de la Mărăști, Mărășești și Oituz.

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor parcurge, cu Trenul Regal, un traseu simbolic, al aducerii aminte, de la Focșani la Onești.

Sosirea Trenului Regal în Gara Onești este prevăzută în ziua de marți, 11 iulie, la orele 16.20.

În Trenul Regal se vor mai afla, pe lângă Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, reprezentanți ai Corpului Diplomatic.

Principesa Margareta a României, Custodele Coroanei Române, s-a născut pe 26 martie 1949 la Lausanne, în Elveția, și este prima fiică a fostului suveran Mihai al României și a soției sale, principesa Ana de Bourbon-Parma. Principesa Margareta a României este a 82-a pe linie succesorală a tronului britanic. De asemenea, Principesa Margareta a României este verișoară de gradul al doilea cu regele Felipe al VI-a al Spaniei, fostul rege Simeon al II-lea al Bulgariei, marele duce Henri de Luxemburg, arhiducele Karl al Austriei, ducele Carlos de Parma, principele moștenitor Alexandru al Serbiei și al Iugoslaviei și principele moștenitor Pavlos al Greciei.

În 1997, regele Mihai a numit-o pe Principesa Margareta drept succesoare la conducerea Casei Regale de România.

Principesa Margareta este căsătorită cu Principele Radu al României (născut Radu Duda), un fost actor român. Acesta a dobândit o licență de la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1984, fiind actor în Suceava, Iași și București și asistent universitar la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa regretatului mare actor Dem Rădulescu.