Primul week-end călduros după o lună de ploi anunțat de ANM a făcut ca ștrandul din Onești să devină neîncăpător.

Oneștenii care nu au ajuns la mare în acest week-end, dar aveau chef să se bălăcească în aer liber, după mai bine de o lună de ploi care i-a ținut mai mult în case, au luat cu asalt piscinele și ștrandurile din oraș și din împrejurimi.

Ștrandul municipal aflat în administrarea Primăriei Onești s-a deschis la ora 09.00, ca de obicei, iar o oră mai târziu întârziații doar cu noroc mai găseau un șezlong liber.

N-au simțit briza de pe litoral, dar asta nu i-a împiedicat pe bărbați să se trateze cu o bere rece, în timp ce doamnele și domnișoarele s-au răcorit cu suc sau apă plată.

Mi-aș fi dorit să ajung la mare, dar vă spun sincer că am fost puțin neîncrezător în prognoza meteorologilor, m-am gândit că bat atâta drum și dau iarăși de ploaie, cum am pățit și acum vreo 2-3 săptămâni, tot într-un week-end. Dar merge și așa, mă relaxez destul și aici, dacă la mare n-am mai ajuns”, a spus un tânăr.

Altfel, luna iulie, în care aproape că nu a fost zi în care să nu plouă, a fost un dezastru din punct de vedere financiar atât pentru administrația ștrandului din Onești (autoritățile locale), cât și pentru comercianții din incinta acestuia.

Din cauza vremii, oneștenii au ajuns în număr mult mai mic la ștrand față de luna iulie a anului trecut, iar vânzările (de bilete de intrare și produse) au fost la pământ.

Din surse neoficiale, dacă în luna iulie a anului trecut la ștrandul din Onești s-ar fi făcut încasări de circa 300.000 de lei, în iulie 2018 acestea au fost de circa 20.000 de lei.