Foștii fotbaliști oneșteni Costel Bârsan și Aristică Cioabă, acum antrenori ai echipei Azam FC, din Tanzania, au câștigat Mapinduzi Cup, cea mai importantă competiție fotbalistică din Zanzibar, un arhipelag de lângă coasta de est africană.

Aristică Cioabă – în calitate de antrenor principal, și Costel Bârsan – “secund” și-au condus echipa pe care o pregătesc din vara anului trecut, Azam FC, până la victoria finală, în cadrul unei noi ediții a Mapinduzi Cup.

În finală, Azam FC a trecut de Uganda Revenue Authority FC cu scorul de 4-3, la penalty-uri, la finalul timpului regulamentar de joc fiind 0-0.

Mapinduzi Cup este cea mai importantă competiție fotbalistică organizată de Asociația de Fotbal din Zanzibar, această ultimă ediție desfășurându-se în perioada 30 decembrie 2017 – 13 ianuarie 2018. Această ediție a Mapinduzi Cup a făcut parte din sărbătorile care marchează a 54-a aniversare a Revoluției din Zanzibar, prin care conducerea țării a trecut din mâna sultanilor în cea a președinților aleși.

La această ultimă ediție a Mapinduzi Cup au participat 10 echipe din Zanzibar, Tanzania și o echipă din Uganda. Echipa “oneștenilor” Costel Bârsan și Aristică Cioabă a făcut parte din Grupa A – “grupa morții” – alături de Simba (cu care se bate pentru titlu în întrecerea internă) și alte patru echipe care ale căror denumiri nu spun mare lucru pentru microbiștii români.

Rezultatele obținute de Azam FC: 2-0 cu Mwenge FC, 4-0 cu Jamhuri FC, 0-1 cu Uganda Revenue Authority FC, 1-0 cu Simba (în cadrul grupei), 1-0 cu Singida United FC (în semifinale) și 4-3 cu Uganda Revenue Authority FC, după penalty-uri (în finală).

Azam FC a mai câștigat “Cupa Loviturii de Stat” din Zanzibar de alte trei ori, în 2012, 2013 și în 2017.