Autoritățile sanitare băcăuane au raportat primul deces din cauza infecțiilor respiratorii, victimă fiind un bărbat în vârstă de 59 de ani, care suferea de mai multe afecțiuni, informează zdbc.ro.

„Decesul a survenit la un pacient în vârstă de 59 de ani, din mediul rural, care prezenta și alte comorbidități, precum insuficiența renală cronică și respiratorie”, a declarat Anda Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, pentru sursa citată.

În total, 564 de băcăuani au fost diagnosticați cu pneumonie sau bronhopneumonie, aproape un sfert dintre aceștia necesitând internare pentru a primi tratamentul corespunzător.

Cei mai mulți sunt copii cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani, mai notează zdbc.ro.

Numărul deceselor confirmate cu virus gripal în sezonul 2017-2018 a depășit 30. La nivelul întregii țări, numai în ultimele cinci zile au fost confirmate 14 decese cauzate de gripă.

Deși numărul victimelor este mai mare decât cel înregistrat anul trecut în aceeași perioadă (21), autoritățile spun că nu este cazul să declare epidemie de gripă. S-au luat însă măsuri de prevenție în școli și spitale.