Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că România are primul pacient bolnav de coronavirus. Pacientul este din judeţul Gorj, care nu manifesta simptome de infectare. Alte 33 de teste sunt în acest moment în lucru, iar rezultatul acestora va fi comunicat în scurt timp, a precizat ministrul, relatează observator.tv.

Raed Arafat a declarat că pacientul român descoperit pozitiv pentru coronavirus este în stare bună şi nu prezintă febră sau tuse. Arafat a precizat că testarea pozitivă înseamna că pacientul va trebui să fie internat in spital.

Un echipaj de la ISU Dolj a preluat pesoana respectivă de la domiciliu şi au  tranportat-o la spitalul Matei Balş, din București, în cursul acestei dimineți.

Familia gorjeanului depistat cu coronavirus, alcătuită din şapte persoane, se află sub carantină şi este păzită probabil de Poliţia Locală, a anunţat Raed Arafat. Persoanele care intră în locuinţă vor fi echipate complet cu un echipament special de protecţie.