Primarul muncipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a fost plecat în Italia, timp de trei zile, între 5 și 7 martie, după care a revenit acasă și a împărțit flori doamnelor și domnișoarelor din oraș, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor. Acest gest a stârnit numeroase comentarii în mediul online, mulți considerând că primarul Gnatiuc ar fi trebuit să se autoizoleze la domiciliu, nicidecum să apară în spațiul public.

Primarul Gnatiuc a răspuns tuturor acuzelor cu o postare pe Facebook, vineri seară: “Un tată nu-și îmbolnăvește intenționat fiul!”

“Dragi oneşteni,
Cu siguranţă aţi aflat din mediul online sau din alte surse, că în perioada 05-07.03.2020, am fost în Italia, în oraşul Catania. Pentru a nu crea panică şi a pentru a pune stop dezinformărilor create de anumite persoane, mă simt dator faţă de dumneavoastră să vin cu următoarele precizări.
În acea perioadă, în Catania, zonă aflată la peste 1.800 de km de focarul infecţiei cu noul coronavirus din nordul Italiei, nu exista nicio suspiciune de infestare cu COVID-19, conform informaţiilor oficiale de la acea dată. Vă asigur că înainte de a mă deplasa în această zonă am întreprins toate demersurile pentru a afla dacă este o zonă sigură de călătorie.
În momentul întoarcerii în România, la aeroportul Henri Coandă, am completat, la fel ca toţi ceilalţi călători întorşi în ţară, declaraţia solicitată de autorităţile competente. De asemenea, am fost supuşi controlului medical efectuat de către persoanele autorizate din aeroport.
Pentru conformitate, am înaintat o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Bacău, iar răspunsul primit de la aceasta instituţie este cât se poate de concludent: ”oraşul Catania (Sicilia) – Italia nu figura pe lista regiunilor şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a CODVID-19”.
Cât de rău intenţionat poţi fi pentru a acuza că un tată îşi îmbolnăveşte cu bună ştiinţă copilul, că un fiu îşi pune în pericol cu bună ştiinţă mama??
Ca om politic pot înţelege şi chiar accepta astfel de atacuri fără scrupule, ca fiu şi părinte NU!!
Vreau să vă asigur, că sunt alături de dumneavoastră, vă înţeleg îngrijorarea, iar în calitate de reprezentat oficial al acestui oraş, prioritară pentru mine este sănătatea oneştenilor, iar în acest sens depun tot efortul ca prin măsurile impuse să depăşim această situaţie de criză”, este mesajul postat pe Facebook de primarul Nicolae Gnatiuc.

Pe pagina sa de Facebook, primarul publică și documente justificative.