Chiar dacă nu se numără printre obiectivele turistice ale țării și, prin urmare, nu se regăsește printre cele mai vizitate orașe, municipiul Onești  tot simte nevoia acută a unor toalete stradale.

Municipiul Onești beneficiază în prezent de o singură toaletă publică, este vorba de cea din spatele pieței agroalimentare, astfel că cetățenii care ies cu treabă în oraș pentru mai multe ore sau navetiștii simt pe pielea lor disconfortul cauzat de această situație.

Pe de altă parte, proprietarilor de terase și restaurante nu le cade deloc bine să fie mereu deranjați cu această problemă, mai ales că trecătorii care solicită accesul la toaletele lor o fac în majoritatea cazurilor fără să cumpere nimic de la ei.

“Nu e normal să-ți rezolvi problemele fiziologice în WC-urile barurilor! Bine ar face primarul dacă ar rezolva lucrul ăsta, că văd că nu s-a gândit nimeni până acum!, spun oamenii.

Din sursele UNU pe Trotuș, primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, s-a gândit deja la această problemă, pe care o va rezolva cât de curând, prin amenajarea, pentru început, a unui număr de șase toalete ecologice în diferite zone ale orașului, una dintre ele în parcul central.

Altfel, și în cele mai vizitate orașe turistice din țară – București, Brașov, Cluj, Sibiu, Iași – există un deficit de toalete publice, mai ales în zonele intens circulate, prin urmare nu doar la Onești există o problemă cu wc-urile publice.

Dintr-o extremă într-alta

Pe de altă parte, dacă la Onești și multe alte orașe din țară toaletele publice ori sunt insuficiente ori lipsesc cu desăvârșire, la Pitești există o toaletă publică de lux, care a înghițit nu mai puțin de 400.000 de euro din banii localnicilor, devenind subiect de presă, dar și de caterincă, în momentul inaugurării.

Toaleta de lux din Pitești are lift, pavele din granit și vase de inox cu senzori, fiind cea mai scumpă toaletă publică săpată vreodată în România. (foto: imagine ilustrativă)