Primarul Lucian Stanciu-Viziteu a fost dat în judecată de un băcăuan, pe motiv că nu a respectat contractul semnat înainte de alegerile locale cu băcăuanii. Reclamantul îi solicită primarului municipiului Bacău să restituie salariile încasate de la începutul mandatului, zdbc.ro.

Marius Fundulea, cameraman TV, a depus o acțiune în instanță pe data de 27 septembrie la Judecătoria Bacău împotriva primarului Lucian Stanciu-Viziteu, solicitându-i edilului să restituie salariile încasate pentru că nu a respectat contractul încheiat cu băcăuanii. Fundulea îi cere despăgubire primarului 1 euro.

Marius Fundulea, pe Facebook:

„Plăcerea mea deosebită, de critic on-line, este să compar minunile alea cu realitatea. Şi nu seamănă deloc, pentru că zero nu poate semăna cu nimic, imaginar sau nu. Aşa că mi-am zis prima oară că pe primar l-a străfulgerat vreo remuşcare, apoi şi-a suflecat mânecile şi s-a apucat de treabă adevărată, fără să mai trâmbiţeze. ‘Geaba să mai aştept cum se laudă cu terminarea (doar în închipuirea lui) a vreunui proiect început de Necula sau Stavarache! Nu, cârcotaşule, mi-am zis în sinea-mi vinovată, Viziteu o fi pe caii cei mari ai muncii responsabile de primar!

Dar m-am dumirit repede, iar dezamăgirea-mi crudă fu.

Primarul m-a scos din lista lui! Aşadar, şi-a dat seama că nu fac parte dintre cei 8% dintre băcăuanii care l-ar mai vota. De postările mele pe “direct”, a scăpat. Problema lui cea mai mare este că restul de 92% nu-l mai vor, aşa că a scăpat de pe-acuma de grija unui viitor mandat!

Şi să vă spun cum supărarea mea, pentru cei doi ani pe care Bacăul i-a pierdut cu el, îl va nimeri, totuşi, printr-o manevră de învăluire, demnă de tradiţiile militare ale Moldovei adaptate la vremurile moderne. Îl voi trimite o “nucleară” prin poştă – adică o plângere în instanţă pentru contractul său cu băcăuanii (vedeţi poza contractului), din care n-a respectat absolut nimic. Purtător de încărcătură, pe post de rachetă de croazieră, va fi un poştaş bionic (sper), ghidat de un dispozitiv gps, ca să nu-i greşească adresa. Îl va găsi, garantat, chiar şi în Brăila! Vreau despăgubire de 1 euro, adică aproximativ cât mi-ar reveni din toate salariile pe care le va returna Bacăului, aşa cum s-a angajat în acel contract.

Lucian Daniel Stanciu Viziteu a câștigat alegerile cu câteva promisiuni, unele dintre ele trecute într-un „contract cu băcăuanii”. Pe scurt, primarul a promis că va redeschide stadionul municipal, că va înființa o academie de fotbal în 5 luni de la preluarea mandatului, că va finaliza trenul urban într-un an de zile sau că va reduce taxele locale din ianuarie 2021. În caz contrar, primarul a promis că va returna salariul și nu va mai candida pentru un alt mandat. (foto: arhivă)