Oneștenii ar trebui să afle în cursul zilelor viitoare cât îi va costa metrul cub de apă, după ce serviciul de apă și canalizare al orașului a fost preluat de SC Domeniul Public și Privat SA (DPP).

După ce a preluat serviciul de apă și canalizare al orașului de la SC Apă Canal SA, municipalitatea a fost nevoită să întocmească și o fundamentare a prețului la apă pe care îl vor plăti oneștenii în perioada următoare. Acest calcul și rezultatul final au fost trimise la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare (ANRSC), instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care are ca scop reglementarea și monitorizarea, la nivel central, a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în atribuțiile sale.

ANRSC este autoritatea de reglementare competentă pentru serviciile de alimentare cu apă, canalizarea și epurarea apelor uzate și colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluviale, așadar prețul final al apei pe care îl vor plăti oneștenii necesită să fie aprobat de reprezentanții acestei instituții.

De aceea, o delegație din partea municipalității oneștene, printre care primarul Nicolae Gnatiuc și directorul DPP, Ioan Paris, ar fi urmat săplece astăzi, dis-de-dimineață, la București, doar că acest lucru nu a mai fost posibil din cauza drumurilor devenite impracticabile, din cauza ninsorilor din ultimele zile.

Din sursele UNU PE TROTUȘ, dacă reprezentanții ANRCS vor concluziona că fundamentarea prețului apei este una corectă, atunci s-ar putea ca oneștenii să plătească, în perioada imediat următoare, un preț puțin mai mic decât pe vremea când acest serviciu era administrat de SC Apă Canal SA.

“Ar fi bine să avem un preț mai mic, dar nu știu dacă se va putea, am înțeles că sunt pierderi foarte mari pe rețea, iar aastea trebuie să le plătească cineva! Mi-e greu să cred că vom putea avea un preț ca al celor de la Bacău (n.r. – băcăuanii plătesc puțin peste 6 lei pentru un metru cub), dar măcar să nu mai crească față de anul trecut, ne-a declarat un președinte de asociație.