CAROM Onești, singura fabrică de cauciuc sintetic din România, a ajuns o ruină, fiind prea puțin atractivă pentru mediul de afaceri din țară sau din străinătate.

Tocmai din 2016 se chinuie lichidatorul judiciar al CAROM – R&I Group SPRL București – să vândă combinatul de la Onești, toate licitațiile organizate până acum încheindu-se cu același rezultat: niciun cumpărător prezent.

Dacă în 2016, la prima licitație, prețul cerut pentru CAROM Onești a fost de 11,5 milioane de euro, pentru licitația anunțată pentru 20 ianuarie 2019, prețul este de numai 2,8 milioane de euro, fără TVA, practic de circa patru ori mai mic decât în urmă cu trei ani.

Mai mult decât atât, lichidatorul judiciar al CAROM Onești a anunțat că vânzarea se va face chiar și dacă licitația din data de 20 ianuarie se prezintă o singură persoană care oferă prețul de pornire.

Pentru o altă comparaţie, pe 30 octombrie 2018 preţul cerut era de aproape 4,6 milioane de euro. Garanţia de participare este de 10% din preţul de pornire. Vânzarea a ceea ce a mai rămas din combinatul de cauciuc sintetic se face în bloc. Se vând terenuri din arealul pe care erau instalaţiile combinatului, de aproape 2,5 milioane mp, dar şi bunuri mobile (echipamente, instalaţii, utilaje, mijloace fixe, obiecte de inventar). Aceste bunuri urmează a fi valorificate împreună cu activul imobiliar, preţul lor fiind inclus în preţul total de pornire a licitaţiei.