Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au inaugurat ieri primii kilometri de autostradă din Moldova, care coincid cu o parte din șoseaua de centură a Bacăului. La inaugurare au participat și ministrul băcăuan al Mediului, Mircea Fechet, președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, primarul Lucian Stanciu-Viziteu, senatorul Daniel Fenechiu, deputatul Ionel Palăr, relatează zdbc.ro.

„Îmi face mare plăcere să particip astăzi (n.r. – ieri), aici, la inaugurarea acestui drum care deocamdată e centura Bacăului. Este o lucrare extrem de importantă pentru oamenii locului și sunt convins că Primăria și Consiliul Județean vor constata beneficiul. Însă, lucrurile au o importanță dincolo de impactul local. Această bucată de autostradă de 17 km e primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră de a dezvolta semnificativ infrastructura din Moldova. Este o promisiune mai veche pe care am făcut-o”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Varianta ocolitoare a Bacăului este primul tronson de autostradă din Moldova (16 km), al cărui traseu face parte din autostrada A7 Moldova: Ploieşti – Bacău – Paşcani – Suceava – Siret. Porțiunea inaugurată astăzi este în lungime totală de 20,3 km, din care 16,2 km în regim de autostradă și face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Bogdan Vodă și este al doilea tronson dat în trafic din cele trei componente ale Variantei Ocolitoare Bacău, după cel de legătură între DN 2 și DN 11.(foto: zdbc.ro)