Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut demisia Guvernului, la finalul zilei în care românii au votat pentru europarlamentare, alegeri pierdute de PSD. Președintele PSD, Liviu Dragnea, nici nu concepe ca Viorica Dăncilă să-și depună mandatul, cum a solicitat șeful statului, dar și PNL și alianța USR-PLUS.

”PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani și jumătate. Este clar că acest accident al democrației românești, guvernarea PSD, trebuie să dispară. În ultima acestui rezultat, Guvernul trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate fi interpretat în niciun alt fel”, a spus șeful statului.

„Cei care au cerut demisia Guvernului, probabil nu cunosc legea sau sunt rău intenționați. E vorba despre votul românilor, dar vă reamintesc, căderea unui guvern se face prin moțiune de cenzură. Nu am de ce (să iși dea demisia, n.r.). Am în spatele meu atâția români care și-au pus încrederea în noi, acest guvern. Categoric au incredere în noi. S-a votat pentru europarlamentare, nu s-a votat pentru parlamentare. Dacă se vrea demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură”, a declarat premierul Dăncilă.

Îi solicit Vioricăi Dăncilă ca nu care cumva să îşi depună mandatul cu toate presiunile la care este supusă, pentru că programul de guvernare trebuie dus până la capăt.

Respectăm votul, românii au hotărât care sunt europarlamentarii români care vor merge la Bruxelles, dar în schimb, cred că PSD şi ALDE trebuie să facă orice e posibil pentru a apăra ce s-a câştigat până acum pentru români. Vorbim de câştigul din economie, pensii şi salarii, dezvoltarea agriculturii, infuzia de capital în infrastructura locală şi pentru proiectele mari”, a spus Liviu Dragnea.