Cum activitățile sportive la nivel de amatori vor rămâne restricționate și după 15 iunie – Guvernul a limitat la 6 numărul persoanelor care pot desfășura împreună activități sportive în aer liber începând cu 15 iunie – în condițiile în care mall-urile au primit acceptul pentru a fi redeschise, președintele AJF Bacău, Cristian Sava, a simțit nevoie să ironizeze decizia luată la Palatul Victoria.

“De pe 15 iunie ne mutăm cu terenul de fotbal în mall-uri!

Ca toți cei implicați în fotbalul amator, după videoconferința de azi (n.r. – de joi, 11 iunie) de la Guvern am așteptat cu încredere și optimism o altă abordare și, evident, o mai mare relaxare pentru tot ceea ce înseamnă fotbalul pentru copii și juniori, dar și a fotbalului destinat amatorilor.

Surpriză!!! Una neplăcută!!! Mai spre seară, după comunicatul de la Palatul Victoria. Până să revină în iarbă, fotbalul amator mai trebuie să treacă o etapă (sper să fie ultima, dacă nu cumva e pe principiul, să fie multiplu de 3!!!). Astfel, începând cu 15 iunie, activitățile sportive în aer liber se pot desfășura doar în 6!!! Să-nțeleg că în 7.000 de metri pătrați, atât cât măsoară un teren de fotbal, își vor derula antrenamentele doar 6 copii!!! Bine că se deschid mall-urile, că acolo nu-i interdicție la număr de persoane! Sau poate că ar fi bine să ne mutăm terenul de fotbal în mall!”, este mesajul postat de președintele AJF Bacău pe pagina personală de Facebook, acesta fiind însoțit și de o poză care prezintă un meci de fotbal într-un mare centru comercial.