Un preot din județul Bacău este cercetat sub control judiciar de către procurori într-un presupus caz de abuz sexual asupra unor minore. Cinci fetițe, toate cu vârsta de 10 ani, ar fi fost atinse în mod nepermis, chiar și în biserica în care părintele slujește de 30 de ani, cei care au depus plângere fiind chiar părinții copilelor presupus abuzate, relatează observator.tv.

Părintele din comuna Huruiești (situată în sud-estul județului, la limita cu județul Vrancea) neagă toate acuzațiile care i se aduc – “Sunt niște dezinformări – în timp ce localnicii spun că preotul obișnuia să îi cheme pe copii să îl ajute la curățenie în lăcașul de cult.

Într-o zi, însă, lucrurile ar fi luat o altă turnură. Asta le-au spus minorele şi părinţilor, care s-au dus direct la Poliţie şi l-au reclamat pe preot. În total sunt 5 sesizări pe numele său. Omul a fost condus la audieri. Şi în faţa procurorilor a negat acuzaţiile.

Oamenii din comunitate s-au împărţit acum în două tabere. Unii nu îl cred în stare pe părinte de aşa ceva, mai ales că, spun ei, îl cunosc de mai bine de 30 de ani. În plus, îl ştiu drept un om bun, care a crescut până acum mai mulţi copii sărmani.

Până când situaţia nu va fi clară, preotul nu mai are dreptul să slujească, mai notează sursa citată.