Prim-ministrul Viorica Dăncilă a efectuat, în această dimineață, o vizită de lucru la Slănic Moldova, în zonele afectate de inundații astă-vară, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare.

Viorica Dăncilă a ajuns cu un elicopter care a aterizat la Tg. Ocna, fiind însoțită de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, de ministru de Interne, Carmen Dan, aceștia fiind întâmpinați de parlamentarii Dragoș Benea și Theodora Șotcan.

În zona Slănic Moldova – Tg. Ocna, afectată serios de inundații în lunile iunie-iulie, se execută în regim de urgență mai multe lucrări în vederea regularizării albiei pârâului Slănic, în diferite sectoare, pe o lungime totală de 1.135 de metri.

“Am promis că o să mă întorc să văd ce se poate face ca să nu ne mai întâlnim cu astfel de situații și cred că această alocare de 3,9 milioane de lei, dată prin hotărâre de Guvern, va putea să securizeze zona și să nu mai întâmpinăm probleme nici cu drumurile naționale. Am văzut care este stadiul lucrărilor și, așa cum am mai spus, vreau să mergem mai mult pe prevenție, pentru că dacă așteptăm an de an să vedem cum este vremea, ce se întâmplă și nu facem nimic, cred că nu este un drum corect. Sunt mulțumită de implicarea autorităților locale și centrale în rezolvarea acestor probleme și plec de aici încărcată pozitiv pentru că am văzut că există toată dorința, toată puterea de muncă pentru a finaliza aceste lucrări până la sfârșitul anului pentru că după decembrie, nu știm cum va mai fi vremea, vin zăpezile și există riscul să ne confruntăm din nou cu situații neplăcute”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Constructorul a promis că cel mai târziu pe 30 noiembrie lucrarea va fi gata și va putea fi recepționată.

În mod concret, aceste lucrări reprezintă refaceri ale elementelor de tip zid de sprijin, grindă de sprijin și praguri de fund. Totodată, în vederea asigurării scurgerii optime a apelor în caz de viituri și precipitații abundente, se vor executa lucrări mecanizate pentru amenajarea albiei râului Slănic.

Valoarea totală alocată acestui obiectiv de investiții este de aproape 4 milioane de lei (3,98 milioane de lei, mai precis), ordinul de începere a lucrărilor fiind emis în urmă cu o lună. (foto: captură Acum TV Kit)