Prefectul Alexandru Miroșeanu a efectuat, ieri, o vizită de lucru la Slănic Moldova, unde s-a întâlnit cu primarul stațiunii, Gheorghe Baciu.

Potrivit spuselor primarului Gheoghe Baciu, “La Slănic-Moldova, în ultimii ani, s-au făcut investiții majore. În primul rând, s-au refăcut toate zidurile de sprijin de pe drumul național Tg. Ocna – Slănic-Moldova, afectate după inundațiile din 2018, fiind avariate peste 32 de puncte. Acestea au fost refăcute în totalitate pe parcursul anilor 2018-2019.

După aceea, au fost refăcute zidurile de sprijin de pe albia Slănicului, urmând să fie construite alte ziduri de sprijin în zonele în care nu au fost sau unde erau ziduri foarte vechi și s-au produs, între timp, avarii majore, proiect de care se va ocupa S.G.A. și A.B.A. Siret.

Tot în această perioadă, o investiție importantă constă în refacerea covorului asfaltic de pe drumul național Tg. Ocna – Slănic-Moldova, a parapeților de protecție și a marcajelor orizontale și verticale.

În ceea ce privește infrastructura legată de apele minerale, am făcut reparații atât la amenajările surselor, cât și la căile de acces. De asemenea, în acest an, am obținut indicații terapeutice pentru 6 izvoare, fapt care încununează o muncă de explorare de 2 ani și jumătate. Urmează să obținem această recunoaștere pentru încă 3 izvoare, dar numai după ce reglementăm situația juridică a terenurilor care, în prezent, sunt în domeniul privat.”

Prefectul a concluzionat: “Au fost într-adevăr investiții consistente în infrastructură, atât în ceea ce privește localitatea în sine, cât și în ceea ce ține de accesul în stațiune. Lucrările la drumul național care leagă Tg. Ocna de Slănic-Moldova sunt de o importanță capitală pentru accesul turiștilor în stațiune, iar amenajările care s-au făcut la izvoarele minerale sunt un mare plus pentru locuitori și turiști deopotrivă. Sunt convins că acest trend pozitiv pentru Slănic-Moldova se va menține și sper ca tot mai mulți turiști să se bucure de aceste facilități.” (sursa foto: facebook.com/institutiaprefectuluibacau)