Prima televiziune de știri din România, Realitatea TV, lansată în toamna lui 2011, își va înceta emisia după ce Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) nu i-a putut prelungi licența de emisie, informează paginademedia.ro.

Închiderea postului Realitatea TV a fost dictată de faptul că societatea pe care opera, Realitatea Media, aflată de 8 ani în insolvență, nu avea nici acum un plan de reorganizare aprobat, și nu a putut depune certificatul fiscal.

Cum Cozmin Gușă, unul dintre patronii postului,  mai are însă o companie, Realitatea Plus, astfel că grila de programe a postului Realitatea TV va continua, pe un alt canal.

În cadrul ședinței în care a fost respinsă prelungirea cu 9 ani a licenței televiziunii de știri Realitatea TV, membrii CNA au aprobat în unanimitate cererea Geopol International, altă companie a lui Cozmin Gușă, ca postul Realitatea Plus să aibă aceeași structură de programe ca cea de până acum a Realitatea TV.

Atât doar că deocamdată, după cum scrie paginademedia.ro, Realitatea Plus are un mare minus, la momentul actual, postul care emite din 205 fiind prezent doar în câteva rețele de cablu locale.

Pe marile rețele, Realitatea Plus nu va fi, încă, vizibilă, cel puțin până când se vor încheia discuțiile cu RCS și UPC, cei mai mari jucători de pe piață.