Pompierii oneșteni au fost solicitați să intervină, aseară (n.r. – miercuri, 25 iulie), în jurul orelor 20.30, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență “112”, după ce o butelie de campanie a luat foc în curtea Colegiului Național “Gheorghe Asachi”, din Onești.

Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă. Din fericire, intervenția s-a dovedit a fi una ușoară, un singur jet cu spumă dintr-un stingător manual fiind de ajuns pentru a lichida flăcările.

Din câte se pare, butelia de campanie a luat foc în timp ce câteva fete, care erau cazate la căminul din curtea liceului, își preparau o șarjă de cartofi prăjiți, în aer liber.

Instituția de învățământ unde s-a petrecut incidentul este închisă în această perioadă, la fel ca toate celelalte unități școlare, elevii aflându-se în vacanță. La ora producerii incidentului, în afara grupului de fete din cămin mai era prezent doar paznicul liceului.

Explozia unei butelii, fie ea de campanie sau de aragaz, poate avea, deseori, efecte catastrofale. În afara distrugerii de bunuri, în explozie se întâmplă să moară oameni care fie manevrează greșit butelia, fie au ghinionul de a se afla în preajma acestora.