În intervalul 21-25 iunie anul curent, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, salvării persoanelor din medii ostile vieții și acordării primului ajutor calificat au intervenit la 112 evenimente înregistrate la nivel județean.

În intervalul de referință, subunitățile de intervenție au acționat pentru lichidarea a 10 incendii, au desfășurat cinci misiuni pentru asistența persoanelor, au intervenit într-o misiune pentru descarcerare și au gestionat alte 23 de intervenții în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele SMURD au acționat în 57 de cazuri.

Totodată, în această perioadă, echipajele de intervenție au executat patrule la lăcașele de cult de rit ortodox din zona de competență a inspectoratului, cu preponderenta unde s-a preconizat aflux mare de persoane,  în vederea reducerii timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgenta.

În ceea ce privește cauzele generatoare de incendii, cele mai frecvente cauze înregistrate în perioada menționată sunt instalațiile electrice defecte, respectiv patru astfel de situații și focul deschis în spații deschise, în trei cazuri.

Pe linie preventivă, inspectorii de prevenire din cadrul instituției noastre au executat opt controale la unitățile de turism și alimentație publică și la amenajări în aer liber.

În urma acestor acțiuni au fost identificate 20 deficiențe, sancționate contravențional astfel: 20 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 13500 lei.

În continuare instituția noastră va acorda o prioritate imperativă gestionării situațiilor de urgență și va manifesta un interes permanent acțiunilor de protecție civilă.

Solicităm cetățenilor să manifeste un comportament preventiv și să anunțe orice eveniment care poate pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112! (comunicat ISU Bacău)