Poliţiştii băcăuani au scos radarele pe drumurile publice din judeţ, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. S-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM.

La data de 20 martie a.c., polițiștii rutieri, sprijiniți de efective de ordine publică, au acționat, pe drumurile publice din judeţ pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă limita legală de viteză.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, din care 125 pentru depășirea limitelor legale de viteză. De asemenea, polițiștii au reținut 46 de permise de conducere, din care 22 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

Exemplu: Polițiștii au depistat 4 conducători auto și i-au sancționat contravențional cu amendă în valoare 580 de lei fiecare, pentru conducere agresivă. Totodată, li s-au reținut permisele de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii de la rutieră vă reamintesc:

Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!

Manifestaţi prudență sporită la volan, adaptaţi viteza de deplasare condiţiilor de drum, măriţi distanța în mers și nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic!

În categoria evenimentelor negative sunt incluse, atât deplasarea cu viteză peste limita legală, cât şi neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de trafic, la cele meteo sau la starea părţii carosabile. (sursa: IPJ Bacău; foto: IPJ Bacău)